Beschikbare blogs 2017

Maandag 16 januari 2017

== Ons huis is nu thuis ==

In de psychologie wordt gezegd dat één van de grootste stressfactoren in het leven van een mens gevormd wordt door VERHUIZEN. Verhuizen heeft kennelijk een veel grotere impact op het leven van een mens dan we ons realiseren. Wat dat betreft hebben wij onze portie dus wel gehad.

We hopen dit jaar te vieren dat we 50 jaar getrouwd zijn (wat klinkt dat oud!) en in die tijd zijn we meer dan 10 keer van woning gewisseld.

Van een zolder in IJmuiden, via een oud zomerhuisje in Egmond aan Zee, een nieuw zomerhuisje in Egmond aan Zee, een nieuwbouwhuis in dezelfde plaats, een hoekwoning in Heerhugowaard, onze eerste en tweede woning in Nepal, een woonhuis in Bodegraven, een stacaravan in Molenpolder, een afgekeurde aanleunwoning bij een bejaardenhuis in Bilthoven, een drive-in woning in Zeist naar ons huidige appartement in Apeldoorn!

 Uitzicht vanuit onze woonkamer op een winterse dag

Nu (half januari 2017) kunnen we zeggen dat we toch wel langzaam maar zeker hier aan het settelen zijn. Alles is weliswaar nog niet af, maar we wonen hier nu helemaal en beginnen ons langzaam maar zeker thuis te voelen.

De afgelopen 2 maanden is de nieuwe keuken ingebouwd (met enige vertraging vanwege een vaatwasser die beschadigd was tijdens het transport), is er laminaat door het hele huis gelegd en is onze opslag bij Shurgard bijna leeg! We zijn heel tevreden met het resultaat, sterker nog we voelen ons rijk dat we hier mogen wonen en alles zo mooi is geworden.

Zondagmiddag: wandelen in één van de bossen rond Apeldoorn met Sanne en Noah

De laatste 'projecten' zijn': Het verder afmaken van mijn werkkamer, het helemaal leegmaken van de opslag en een totale renovatie van het toilet. Dat laatste is helaas nodig, het meubilair is slecht en er blijft maar een vervelend luchtje in de WC hangen. kennelijk is dat helemaal in de voegen getrokken, dus wordt die helemaal vernieuwd! Daarna zijn er alleen nog wat kleinere aanpassingen nodig in de badkamer.

Zo is de zithoek geworden

En dit is de nieuwe keuken!

Sanne op haar uitkijkpost bij het lage raam

Ik begon met wat te zeggen over stress. Dat is iets wat nog heftiger wordt als je wat ouder wordt. Ze zeggen niet voor niets dat je oude bomen niet meer moet verplanten... Toch zijn we er heel blij mee hoe alles is gegaan en het is ook echt wonderlijk dat we dat ondanks onze mindere fysieke conditie allemaal hebben kunnen doen. We geloven onvoorwaardelijk dat God ons hiervoor de kracht gegeven heeft! Daarnaast hebben we (en krijgen we nog steeds voor de lopende zaken) veel hulp van familie en vrienden.

Als je een keer in de buurt bent, ben je van harte welkom om een en ander te bekijken. Bel eerst wel even van te voren! Voor adresgegevens graag even een e-mailtje sturen of ons bellen.