Beschikbare blogs 2016

Donderdag 14 januari 2016

== Met je hoofd in de draden lopen ==

We hebben het deze dagen erg rustig gehouden nadat ik helemaal uitgewoond uit Dhantar was teruggekeerd. Zondag was voor mij een totale rustdag met alleen 's middags een klein wandelingetje en een momo'tje bij het meer. Maandag kwam er al wat meer leven in en heb ik de auto bij Prem opgehaald.

 

Ik had me met een taxi bij het begin van New Road laten afzetten en ben vandaar gaan lopen. Op sommige plaatsen is de stoep maar een meter breed, op andere gedeeltes soms wel 5. Terwijl ik over zo'n smal gedeelte liep hoorde ik getoeter achter me. Ik dacht eerst dat is een motor op straat achter me, maar hij bleef toeteren! Ja hoor, meneer reed over de stoep en wilde er langs. Moest ik maar op de rijweg springen tussen het andere verkeer, leek me niet zo gezond. Hij heeft toen van mij de gelegenheid gekregen om te oefenen in stapvoets rijden, nadat ik vriendelijk had aangegeven zijn getoeter gehoord te hebben...

Nog iets verderop een andere verrassing, ik liep met mijn hoofd in de draden. Er waren een paar telefoonkabels geknapt (of doorgeknipt) en de uiteinden hingen op hoofdhoogte en ik lette even niet op.

Maar eerst zoals beloofd nog wat foto's van de inwijding van het kerkje in Dhantar.

FOTO'S OFFICIËLE INWIJDING KERKJE VAN DHANTAR

Korte toespraak met bijbellezing en gebed

 

De voorganger van het kerkje huilde van blijdschap

De voorganger doet zijn best niet teveel emoties te tonen - erg ontroerend

 

 

Daar mag ik het lint doorknippen

Wat me tijdens de plechtigheid helemaal ontgaan was hoe ontroerd de oude voorganger van het kerkje was. Het was al met al een bijzondere gebeurtenis die ik niet had willen missen.

Terug naar maandag.

Van New Road ben ik op goed geluk een zijstraat in gegaan richting Old Bazaar. Laat ik nu precies langs de motorworkshop komen waar ik vroeger mijn motor in onderhoud had. Dezelfde monteur werkte er nog, ik had hem zeker een jaar of 8 niet gezien. Hij vond het erg leuk en onder het genot van een speciaal kopje Nepalese thee hebben we oude herinneringen opgehaald. Hij herinnerde zich Wim (Brandsma) ook nog goed.

DINSDAG

Dinsdag overdag hebben we het (weer) rustig gehouden, wel een lekkere wandeling langs het meer gemaakt, getuige onderstaande foto's:

Een visser is zijn netten aan het uitzetten. Met zijn rechterarm peddelt hij achteruit en met zijn rechter zet hij tegelijkertijd het net uit.

Zij was al klaar met de was en spoelt nog even haar voeten af...

Zij is nog druk bezig.

Uitzicht over het meer naar het noorden, het was heiïg.

En toen zagen we tot onze verrassing wel een heel bekende hond liggen, of toch niet? Een evenbeeld van onze Bart die nu logeert en geniet bij Marianne L.

Bart in Nepal?

Weet iemand wat voor vogel dit is, zomaar bovenop een dunne tak in het water.

Vrachtauto's en bussen blijven opvallen door hun versieringen, de chauffeur heeft denk ik niet zoveel zicht meer...

Onze achterbuurvrouw bezig met de ochtend rituelen.

 's Avonds hebben we gezellig bij Prem en Prabha gegeten, ze had weer heerlijk gekookt. Prem heeft daarbij uitgebreid verteld over zijn jeugd, zijn moeder die al jong overleed toen Tilak nog maar 1 was enz. Daarna weer een avontuurlijke tocht terug in de auto, in het donker.

Donderdag hebben we een ontmoeting gehad met Raju Adhikari, leider van Asal Chhimekee Nepal, de diakonale tak van de kerken in Pokhara. Ze zijn op dit moment heel druk met hulp aan de gebieden in het Ghorkadistrict, waar door sneeuwval veel tijdelijke onderkomens in elkaar geklapt zijn. De nood is daar heel hoog, met 's nachts temperaturen tot -15. De overheid heeft ACN gevraagd om te helpen in deze noodsituatie (zie ook www.h4n.nl). Vooral dekens en warme kleding zijn in eerste instantie nodig.

Met onze gezondheid gaat het gelukkig goed. Het weer is de laatste 3 dagen wel een stukje frisser. Er is overdag wel wat zon maar door sluierbewolking niet erg krachtig.