Beschikbare blogs 2016

Afscheid van een trouwe kameraad

== Verder zonder Bart ==

Afgelopen dinsdagmiddag hebben we Bart opgehaald bij Marianne, waar hij ruim 5 weken gelogeerd heeft en een geweldige tijd heeft gehad samen met de honden van Marianne. Desondanks was hij natuurlijk blij ons weer te zien.

Bart heeft ongeveer 4 jaar geleden een darmbreuk opgelopen door een vergrote prostaat. Om die reden kreeg hij een medicijn door zijn drinkwater om de stoelgang op gang te houden. Soms ging het wat minder maar over het algemeen was daar goed mee te leven.

Hij was een heel trouwe hond, heel lief voor en met kinderen en heel handzaam in de omgang. Voor een Maltezer had hij verder ook een goede conditie. Maar hij was ook erg eigenwijs. Als hij bijvoorbeeld om wat voor reden dan ook niet wilde eten of drinken, dan kreeg je dat er ook niet in!

Ravotten in de sneeuw vond hij heerlijk

 Dat laatste heeft hem waarschijnlijk de das om gedaan. Bij verandering at hij vaak een paar dagen niet en deze keer dronk hij ook bijna niets. Daardoor is zijn darm nog verder uitgestulpt en drukte zijn anus helemaal dicht. Wat hij ook probeerde, het lukte niet meer.

We zijn toen met hem naar de dierenarts gegaan, die constateerde dat hier weinig meer aan gedaan kon worden. We hebben toen het verdrietige besluit genomen afscheid van hem te nemen om verder lijden te voorkomen en hem in te laten slapen. Een erg moeilijke beslissing.

We missen je Bart, we hebben veel plezier aan je beleefd. Je hoorde er bij! "Het is maar een hond...", maar je was wel een deel van ons gezin. We missen je kameraadschap, je gezelschap, je trouw en je eigenwijsheid!

Als hij sliep was hij volkomen ontspannen...

 

Of lag hij heerlijk met zijn pootjes in de lucht!

 

Of met zijn kop op zijn favoriete knuffel.

 

Of samen met zijn grote vriend Charley!