Beschikbare blogs 2016

25 augustus 2016 Van Z naar A

== Van Zeist naar Apeldoorn ==

We hebben een bewogen tijd achter de rug of eigenlijk ook niet, want we zitten er nog midden in. Een tijd van verandering en een tijd van beweging.

Half juni hebben we ons huis in Zeist verkocht en sindsdien zijn we "dakloos". Na een aantal jaren te koop gestaan te hebben was er eindelijk een familie die zin had in ons fijne huis. We zijn blij dat we het aan hen hebben mogen overdoen! Alleen hadden we op dat moment nog geen ander huis.... We staan wel al een aantal jaren ingeschreven voor een huurwoning in de sociale sector, maar voorlopig maken we daar weinig kans op.

Het is in deze tijd bovendien veel aantrekkelijker (=goedkoper) om een huis te kopen en daar zijn we op dit moment met hulp van onze kinderen druk mee bezig. Als alles volgens plan loopt beschikken we over een maand over een 3-kamer appartement in Apeldoorn-Noord, niet te ver bij één van onze kinderen vandaan. Zonder hun hulp was dit niet mogelijk geweest. Hierboven een foto van de nog lege woonkamer.

Het appartement ligt op de 4e woonlaag en heeft een leuk uitzicht over een grote vijver en veel groen. Er zullen wel wat zaken vernieuwd/aangepast moeten worden, maar dat gaat wel lukken. We hebben er zin in.

Het waren maanden van onzekerheid, maar we mogen door alles heen zien dat God uiteindelijk voorziet, Hij is getrouw! In de tussentijd 'zwerven' we tussen onze kinderen en vooral onze caravan in Bad Bentheim. Daar zitten we ook op dit moment. In de schaduw van de bomen bij een temperatuur van ongeveer 35o!

Afgelopen week hebben we het koopcontract voor het appartement getekend en is de aanvraagprocedure voor de noodzakelijke hypotheek gestart. We hopen binnen een paar weken daar meer duidelijkheid over te krijgen. De overdracht is voorlopig gesteld op 30 september, drie dagen voor ons vertrek voor onze volgende reis naar Nepal! Er valt dus nog heel wat te regelen.

3 oktober hopen we naar Nepal te vertrekken, de tickets liggen klaar. Daarover later meer.