Beschikbare blogs 2016

Maandag 26 september: Het aftellen is begonnen

== Het vertrek nadert! ==

Na 2 veelbewogen weken nadert langzamerhand het vertrek naar Nepal. De voorbereidingen zijn al in volle gang en dinsdag worden de visa gehaald.

De situatie in Nepal is op het moment vrij rustig, "business as usual". De regering is vervangen door een regering onder leiding van de Maoïst Dahal, over het algemeen is de verwachting dat hij het beter zal doen dan de vorige premier. Ondertussen loopt er nog steeds een rechtszaak tegen een aantal Christenen, die beschuldigd worden van o.a. kinderhandel en evangelisatie.

Het programma voor de komende tijd is ook al voor een deel ingevuld. Naast bezoeken aan projecten, staan er spreekbeurten in kerken op het programma, een bezoek aan het plaatsje Odare waar met hulp van geld uit o.a. Nederland een kerkje opnieuw opgebouwd wordt. Dit kerkje is tijdens de aardbeving vorig jaar volledig verwoest. Door de boycot van India vorig jaar waren de prijzen van grondstoffen enorm gestegen, nu zijn ze weer ze weer nagenoeg op het oude niveau en kon eindelijk bouwmateriaal aangekocht worden.

Bijzondere activiteit is een uitnodiging om een studie te geven over Huwelijk en Relaties aan een groep toekomstige leiders. Deze studie is verdeeld over 4 ochtenden in een plaatsje ongeveer 5 kwartier rijden oostelijk van Pokhara.

Daarnaast hebben we sinds vrijdag de sleutel van ons appartement! Dus gaan we daar van de week ook nog aan de slag. Inpakken is nog een beetje gecompliceerd, van de meeste kleding weten we wel waar die ligt, maar niet van alles. Op de foto is één van onze kleinzoons begonnen met het behang van de muren verwijderen...

Maandagavond 3 oktober vertrekken we. We hebben er zin in en als alles volgens plan verloopt zal de volgende blog vanuit Kathmandu geschreven worden!

(Op de 2e foto het uitzicht vanuit onze woonkamer)