Beschikbare blogs 2016

Zondag 4 december 2016

== Home Sweet Home (bijna) ==

We zijn inmiddels ruim een maand terug uit Nepal en we zitten in ons nieuwe huis! Echt wonen kan je het nog niet noemen, het is nog (een beetje) behelpen. Maar wat maakt dat uit, vandaag 'vieren' we dat we een half jaar geleden ons huis in Zeist verlaten hebben. Sinds die tijd hebben we het leven van een nomade geleefd, dan hier dan daar.

We hebben de afgelopen maand veel werk verzet maar het huis is nog niet helemaal klaar. Veel kinderen en kleinkinderen hebben geholpen met o.a. muren kaal maken, egaliseren en structuurverf aanbrengen, keuken en tegelwand slopen, laminaat leggen, schilderen van de deurkozijnen, schoonmaken en last but not least ons onderdak verlenen. Vooral Laura en Michael hebben veel werk verzet.

Zo zag de oude keuken er uit.

En zo ziet het er nu uit...

De situatie nu is als volgt:

We wonen in ons huis, op de 2 slaapkamers.

De keuken is helemaal gesloopt, de nieuwe keuken is al geleverd maar moet nog ingebouwd worden (gebeurd komende week). In de contacten met het bedrijf dat dit gaat doen was iets fout gegaan, waardoor de installatie van de keuken vertraagd is.

Na de inbouw van de keuken gaan we laminaat leggen in woonkamer en keuken.

Als dat klaar is kunnen we in principe echt verhuizen. Het plan is om uiterlijk de 17e december alles over te hebben.

Daarna zullen nog een aantal 'kleine' klusjes gedaan moeten worden, zoals plinten en sierlijsten aanbrengen, hier en daar nog wat schilderwerk enz.

Het is een leuke plek waar we nu wonen, met mooi uitzicht. Vooral de zonsondergang is vaak prachtig zoals op onderstaande foto te zien is.

 

 Het laminaat ligt klaar om gelegd te worden.

 Michael bezig met de laminaatsnijder

 En zo is dan het resultaat (hier in de slaapkamer)

 Nieuwe garderobekast in aanbouw

 En hier is die af, onze kleding kan weer opgeborgen worden!

De omgeving is ook mooi met o.a. een groot park op een paar honderd meter afstand. Daar zag ik afgelopen week tijdens het uitlaten van Sanne deze paddenstoel.

Het is nog een beetje behelpen omdat we nog geen keuken en woonkamer hebben. Zo doet Aukje de afwas in de badkuip.

Alle muren zijn met witte structuurverf gedaan en hier en daar geven we een muur een andere kleur, zoals hier in de woonkamer.

We zijn blij en dankbaar dat we dit mooie plekje hebben gekregen. God voorziet echt in wat we nodig hebben en geeft ook dagelijks de kracht om dit allemaal te doen!

Zodra alles klaar is zullen we het melden.