Donderdag 10 december 2015

== Nog 3 dagen te gaan... ==

Donderdag 10 december, nog 3 dagen en het is eindelijk zo ver. De voorbereidingen zijn in een vergevorderd stadium, we zijn er bijna klaar voor. De hotels zijn gereserveerd, alle nodige afspraken zijn gemaakt en de koffers staan al bijna gepakt.

Het wordt in veel opzichten een bijzondere reis deze keer. We gaan namelijk samen met onze dochter Laura en onze schoonzoon Arnoud en 3 van hun kinderen. Bovendien zullen we dit jaar Kerst en Oud en Nieuw in Nepal vieren!

Zondagavond 18.10 vertrekken we van Schiphol en maandagmorgen 07.15 (Ned.tijd) hopen we in Kathmandu voet aan grond te zetten. We vliegen deze keer met Turkish Airlines via Istanboel.

Zoals gebruikelijk staan er weer een aantal spreekbeurten in kerken en bezoeken aan projecten op het programma , o.a. in verband met de aardbevingsslachtoffers. We hopen ook een bezoek te kunnen brengen aan de kerk in Odare die door de aardbeving verwoest is. Heel veel is ook afhankelijk van de politieke situatie in Nepal.

India en een opstandige bevolkingsgroep in het zuiden blokkeren al bijna 3 maanden de grens tussen India en Nepal. Dat betekent dat er inmiddels een groot tekort is ontstaan aan brandstof (benzine, diesel, gas), grondstoffen voor de industrie, medische apparatuur en medicijnen. Ziekenhuizen hebben hun activiteiten al moeten minderen hierdoor en industrieën hebben moeten sluiten. Meer hierover op www.h4n.nl.

Laura en Arnoud blijven ruim 3 weken en wij 5 weken. Maandag 18 januari hopen we op Schiphol weer uit het vliegtuig te stappen.

Bijzonder is ook dat 2 van onze oudste kleinzoons ons wegbrengen naar Schiphol. Michael brengt zijn vader en moeder en gezin en wij  worden door Maarten weggebracht. Samen met onze kleinzoon Calvin uit Veldhoven zijn ze onze oudste kleinkinderen.

Morgen nog onze hond Bart naar zijn logeeradres in Doorn brengen (bij Marianne, bedankt!), zaterdag nog kleinkinderen in Nijkerk gedag zeggen, zondagochtend afscheid nemen in de kerk, koffers sluiten en gaan!

Ik hoop ook vanuit Nepal regelmatig verslag te doen op deze blog.

(op de foto Nepalees geld dat we van de vorige keer nog over hadden)