Maandag 4 maart 2019

== Tuin en tickets==

De tijd gaat snel (beweert men), het is al weer een jaar geleden dat ik mijn laatste blog heb geschreven. Niet dat er in de tussentijd niets is gebeurd, maar op de een of andere manier kwam ik er steeds niet toe.

Afgelopen jaar hebben we het laatste jaar op de camping in Bad Bentheim doorgebracht. Het heen en weer rijden, inpakken en uitpakken enz. wordt toch een beetje te zwaar voor ons, dus hebben we besloten om daar een punt achter te zetten.

Over 10 dagen moet onze plek op de camping ontruimd zijn, we zijn al druk bezig met het ontmantelen en daarna zullen we onze caravan verkopen (Hobby460, inclusief winterdak en wintertent). Gelukkig krijg ik daarbij veel hulp van onze kleinzoons!

Als alternatief hiervoor heb ik me aangemeld voor een volkstuin op het complex van de Eerste Apeldoornse Volkstuinvereniging. Afgelopen november hebben we een tuin toegewezen gekregen en daar zijn we nu druk mee bezig!

Ook daarbij krijg ik hulp. In de eerste plaats van Johan, een vriendelijke man die bij ons in de buurt woont en die van spitten houdt. Maar ook van Laura en Arnoud en van onze kleinzoons. De tuin is bijna klaar om te gaan zaaien en we hebben er een kleine blokhut opgezet.

De tuin ligt in Apeldoorn Zuid, ongeveer 15 minuten fietsen van ons huis. Het is er een gezellige boel en we hebben er veel zin in.

Tegelijkertijd blijft mijn energieniveau helaas laag. Met mijn hoofd wil ik wel veel, maar het lijf blijft daarbij achter. Maar ondanks dat genieten we van alles wat we hebben (kinderen, kleinkinderen, huis, kerkelijke gemeente) en natuurlijk ook van elkaar.

Zo werd de blokhut afgeleverd, langs de weg in de sneeuw!

Daarna alles deel voor deel overbrengen naar de tuin

De fundatie monteren

En daarna deel voor deel opbouwen, het paste allemaal goed in elkaar, goed werk geleverd blokhutwinkel.nl!

Het dak zit er op

En de dakbedekking ook!

 We hebben inmiddels ook onze vliegtickets voor onze reis naar Nepal geboekt. We zien daar erg naar uit, vooral ook omdat dit waarschijnlijk de laatste keer voor ons wordt dat we Nepal en onze vrienden daar bezoeken. Fysiek merken we toch wel dat we niet meer zo veel aankunnen als bijvoorbeeld 10 jaar geleden. Maar we danken God dat Hij ons al die jaren in staat gesteld heeft om dit te kunnen doen. Het is inmiddels ruim 28 jaar geleden dat we voor het eerst Nepal bezochten.

Er is in die tussenliggende jaren heel veel veranderd in Nepal. Maar ook wij zijn niet meer helemaal dezelfde (zie foto). We hebben al die jaren veel mooie dingen mogen meemaken, veel vrienden gemaakt en veel mogen delen en bemoedigen. We voelen ons rijk gezegend! God is goed.

Voor ons huisje in Pokhara in 2001

We gaan in oktober, heen via Abu Dhabi en terug via New Delhi. We zijn al met de voorbereidingen begonnen.