Woensdag 16 oktober 2019

== Ontmoeting met leiders en autorijden ==

Woensdag 16 oktober

Terwijl ik aan het vierde verslag begin is de zon net ondergegaan, staat de buffel hiernaast te loeien en hebben de honden van de buren het op 3 hoog nog steeds druk met passerende honden op straat. Het is 7 uur ’s avonds en het verkeer buiten wordt langzamerhand minder.

Het verkeer is trouwens een verhaal apart. Als je het niet gewend bent, komt het erg chaotisch over. Het is denk ik ook belangrijk om niet aan het verkeer deel te nemen wanneer je:

* Slecht je geduld kan bewaren

* Snel kwaad wordt

* Altijd je recht wil halen (ik HEB voorrang)

* Anderen geen ruimte gunt

* Je altijd stipt aan de regels wil houden

* Persé rechts wil rijden

* Te veel achter je kijkt

Aukje zegt van mijn rijden: Het is een spel waar je plezier in hebt! Veel van deze kwalificaties moeten denk ik voor een Christen eigenlijk niet zo’n groot probleem zijn!...

Na de afmattende tocht naar Patichoor op zaterdag hebben we het een paar dagen (erg) rustig aan gedaan. Genieten van het mooie weer, de natte moesson is nu echt voorbij (volgens het Nepalese weerkundig bureau).

Zondag zijn we aan Lakeside gaan eten. We zijn daar bij oude bekenden langs gegaan, het restaurant Queen Forest, voorheen Love Kush. We komen daar al jaren en kennen de eigenaar goed.

Ze waren blij verrast ons te zien en zoonlief heeft nu het management helemaal van zijn vader overgenomen. Ze zaten midden in de feestelijkheden van Dasaai.

De kinderen werden ook gelijk opgetrommeld en Hari (rechts op de foto) is al die tijd bij ons blijven zitten, behalve toen het wat erg lang duurde voor het eten kwam, toen verdween hij even in de keuken…

Tot onze verrassing mochten we niets betalen, alles was ‘on the house’!

Ze zijn op en top Hindoe en ze weten dat wij Christen zijn, we hopen dat onze ontmoetingen toch stof tot nadenken heeft gegeven.

De avond er na (maandag) waren we uitgenodigd voor een bijzondere meeting. De vergadering bestond uit de kerkleiders van Naya Gaun en de leiders van al hun dochterkerkjes (12 in getal). Patichoor en Kaireni behoren daar ook toe en ook de kerkjes van Dhantar en Odare, waar we in het verleden ook hebben mogen helpen. Veel bekende gezichten dus voor ons.

Deze kerken vormen samen de Nepal Evangelical Church Fellowship.

Vergaderen zittend op de grond

Na afloop moesten we met de hele groep op de foto

Eén van de redenen om dit te doen is om samen bij calamiteiten sterk te staan. De vereniging is goed gekeurd door de overheid. Daarnaast organiseren ze samen activiteiten en helpen ze elkaar waar nodig en mogelijk. Vanwege onze lange betrokkenheid bij Naya Gaun Church en een aantal dochterkerkjes waren we deze avond eregasten.

Ik mocht de avond openen met een korte (bemoedigende) overdenking.

Bij dit soort evenementen hoort ook altijd een gezamenlijke maaltijd. Hier zitten een aantal deelnemers buiten te eten, wij ontkwamen er echter niet aan dat binnen te doen aan tafel …

Binnen hing deze oude foto uit de begintijd van Naya Gaun Church (zie volgende pagina). Uiterst rechts Grishma in zijn jonge jaren, schuin voor hem met de baard Resham en helemaal links Nawaraj!

De komende dagen worden weer drukker met bezoeken aan o.a. GLOW, Kaireni en ACN.