Zondag 22 maart

Middagbui boven het meer

Het levensritme is hier in Nepal heel anders dan in Nederland. Velen van ons gaan regelmatig pas tegen 11 of later naar bed in Nederland, maar niet in Nepal. Hier gaan de lichten vaak al om 21.00 uit... En niet alleen bij ons, buiten wordt het dan ook echt stil; nou ja stil... Dat hangt er mede van af of er veel honden buiten lopen en of ze goed in hun vel zitten. Met een beetje 'geluk' word je elke nacht wel getrakteerd op een heus concert van hondenstemmen.
Je moet je daarbij voorstellen, dat vanwege de warmte de ramen 's nachts ook meestal openstaan. Het gevolg laat zich raden.

Een hond schrikt ergens van (een slang of een rat?) en begint te blaffen. Zijn of haar collega verderop wil zich ook niet onbetuigd laten en zo gaat dit hondennieuwtje al rap door de stad. Soms duurt het maar een minuut of 10, soms ook een uur of langer.

Achter ons guesthouse staan wat eenvoudige huisjes, waar het leven al om half zes in de ochtend begint, het moment dat het licht begint te worden. Eerst is het alleen moeder de vrouw en daarna ook de kinderen en de vaders. Een heel gezellig geluid in de ochtend. En tussen die huisjes heb ik zowaar een Nepalees familielid van onze Bart gevonden (onze hond, een Malthezer leeuw). Een levenslustig beestje, alhoewel niet op deze foto.