Vrijdag 11 november 2011

Vrijdag 11 november 2011

 

DONDERDAG
Vandaag werd een van onze kleinzoons 16! Marc viert feest, gefeliciteerd Marc en tot over ruim een week.

Wie dacht dat Ben en ik uitgelopen waren heeft het niet goed begrepen. Om 11 uur vanmorgen zijn de dames in een taxi en Ben en ik op de motor gestapt om Sarangkhot op te rijden (tot ongeveer een kwart van de afstand onder de top). Ik vind het elke keer weer een leuke rit langs de bochtige, steile en over het algemeen smalle weg. Vandaar zouden we gezamenlijk naar boven lopen, zeker nog een 150 mtr hoger. Dat lijkt weinig maar het laatste deel van het pad is behoorlijk slecht en vergt best wel iets van de conditie.

Mijn rugpijn was weer weg (het komt pas na ruim 2 uur lopen op) en met z'n vieren zijn we naar boven gegaan, Jodi en Aukje zijn alleen het eerste gedeelte meegegaan.

Het was weer een prachtige dag met helder weer en al snel hadden we een heel mooi uitzicht op de Annapurna, zoals jullie hier zien. Dit is niet van een opgedirkte ansichtkaart, maar helemaal echt, mooi he!?

Boven op de top moesten de overwinnaars van Sarangkhot natuurlijk even op de foto als bewijs dat ze echt boven geweest zijn (nou ja, 3/4 met mechanische hulpmiddelen, dat wel)! Naar beneden lopend kwamen we weer allemaal stalletjes met doeken, mutsen, kleedjes etc tegen. Je raad het al, ik ben maar alleen verder gegaan naar beneden, tot waar de motor geparkeerd stond. Nadat Ben een 20 min later ook verscheen, zijn we voorzichtig samen naar beneden gereden.

Later op de dag ben ik naar de motorzaak van Prem gereden, want mijn voorrem weigerde af en toe dienst en er ging af en toe een rood lampje branden. nadat dit nagekeken was, ben ik naar het guest house teruggegaan en heb de rest van de dag in gepaste rust doorgebracht ('s avonds nog wel een heerlijke chicken tikka butter massala met naan gegeten)! Hieronder wordt mijn motor nagekeken door de mechanicien.

Vrijdag hebben we een vrije dag gehouden, lekker even een dagje doen waar jezelf zin in hebt! Het weer is helaas weer omgeslagen, maar het is droog en de temperatuur is overdag nog steeds rond de 24 graden!
Morgen (zaterdag) gaan we naar het kerkje in Patichaur!