Beschikbare blogs 2017

Donderdag 6 juli

== Een onvergetelijke dag ==

Ondertitel: God is en blijft getrouw!

 

Gisteren (6 juli) hebben we met kinderen en kleinkinderen een onvergetelijke dag gehad. Samen hebben we gevierd dat we 50 jaar getrouwd zijn.

Het begon op donderdag 6 juli 1967 in IJmuiden met een stralende zon en een temperatuurtje van ongeveer 24 graden. Gisteren was het weer donderdag en hadden we weer een stralende zon een een temperatuurtje van ongeveer 24 graden (in IJmuiden en Egmond).

Zo was het in 1967

De start van het feest was op Papageno, waar onze Anne Fleur woont. Niets vermoedend kwamen we een half uur te laat (file...)
het terrein oprijden. Daar stonden al onze kinderen (met uitzondering helaas van onze Robert en zijn gezin, die we gemist hebben) en kleinkinderen klaar met een welkomstlied en.... een knalrode VW Kever Cabrio!(korte video)

Al met al een best emotioneel begin van deze dag!

Of we onze eigen auto maar wilden parkeren en de dag verder met deze auto wilden rijden!!! De kinderen hadden deze oldtimer voor ons gehuurd, ontzettend leuk om daar in rond te toeren met natuurlijk de kap open! We hadden veel bijkijks onderweg.

Klaar voor vertrek bij Papageno

 Na koffie met gebak en het zingen van een prachtig speciaal voor ons gemaakt lied zijn we daarna naar de eerstvolgende stop vertrokken.

Picknicken in Velsen Zuid bij het Noordzeekanaal

Dat werd een plekje bij het Noordzeekanaal vlakbij de Velsertunnel. Daar werden we verrast op een zeer uitgebreide picknick. Het was erg gezellig en we kregen ook nog hoog bezoek: Reiny en Dick die daar vlakbij wonen kwamen ons verrassen met hun aanwezigheid.

Om ca. 13.00 zijn we weer in de auto gestapt om een korte tour door IJmuiden langs voor ons bekende plekjes te rijden. Dat liep door onverwachte opbrekingen niet helemaal goed, maar was toch wel leuk. O.a. langs mijn geboortehuis in de Ruyterstraat, andere plekken waar we gewoond hebben, de kerk waar we getrouwd zijn en daarna naar de Kop van de Haven. Daar lag de rondvaartboot al klaar.

Klaar voor vertrek voor de rondvaart

 Het werd een rondvaart van ruim een uur, waarbij we ook nog een flink eind zee op gegaan zijn (wat alleen bij goed weer kan). De beelden hieronder spreken voor zich.

Het was echt genieten...

... een stukje door de haven met op de achtergrond de Hoogovens (wat er nog van over is)...

... en daarna zee op, richting Bloemendaal ...

... met schitterend weer ...

... nogmaals de Hoogovens ...

... en vanaf het water zicht op de toren van het gemeentehuis en de watertoren ...

... er voer net een grote bulkcarrier de Noordersluis in. Rechts zijn de werkzaamheden voor de nieuwe grote sluis al aan de gang ...

Na de rondvaart zijn we weer in de auto's gestapt om binnendoor naar Egmond aan Zee te rijden. Leuk om al die bekende plekken weer eens terug te zien. Bij aankomst hebben we voor de zekerheid de kap van de cabrio maar dichtgedaan, dat bleek later op de avond een heel goede beslissing te zijn geweest!

In Egmond hadden de kinderen voor een fotograaf gezorgd die uitgebreid foto's van ons genomen heeft. Ik ben benieuwd hoe die er straks uitzien! Het was in ieder geval heerlijk aan het strand.

Vervolgens hebben we ter afsluiting nog samen heerlijk gegeten in strandpaviljoen "De Zilvermeeuw". Het was een waardige afsluiting van een gedenkwaardige dag. Wat mooi is dat om dit samen met je kinderen en kleinkinderen te kunnen vieren!

BEDANKT jongens en meiden voor een fantastiche dag!

... lekker tongetjes gegeten in de Zilvermeeuw ...

Als laatste een mooie foto van de koningin van het feest!

... en als laatste de koningin van het feest!

Met de cabrio zijn we terug gereden naar Papageno. Het was inmiddels gaan regenen, maar tot dan was het droog geweest! Wel een mooie gelegenheid om de ruitenwissers uit te proberen. Die deden het, alhoewel alleen in de hoogste stand...

Om 21.00 precies staken we de sleutel in het slot van de voordeur. Wat een mooie dag was het en wat waren we moe! Maar het was de moeite waard geweest. We waren total-loss, maar wie zou dat er niet voor over hebben met zoveel lieve (schoon)kinderen en kleinkinderen.

TROTS EN DANKBAAR!