15 februari 2015

== 50 jaar ==

Dit wordt de eerste blog van het nieuwe jaar 2015. Vandaag is het zondag 15 februari 2015, voor ons een bijzondere dag, want vandaag is het precies 50(!) jaar geleden dat ik voor het eerst met Aukje uit ben geweest. Waar blijft de tijd. Ons eerste afspraakje!

Na wat gesprekjes in de poort achter ons huis heb ik de stoute schoenen aangetrokken en heb Aukje gevraagd met me uit te gaan naar Haarlem. Via via hadden we gehoord dat daar een klein gezellig restaurantje was, in het oude centrum, dat 'In 't Goede Uur' heet en waar ze heerlijke sate zouden hebben.Even terzijde, dit restaurantje bestaat nog steeds alleen zijn ze nu gespecialiseerd in kaasgerechten (zie foto hieronder en hun website).

Tot mijn grote vreugde nam Aukje mijn uitnodiging aan en ondanks dat het nog steeds hartje winter was zijn we op de brommer heengegaan. Je was in die tijd een hele bink als je een brommer had... Daar hoef je nu denk ik niet meer mee aan te komen, tenzij je 'brommer' meer dan 1000 cc is.

Ik had in die tijd een Berini met DKW motor waar ik heel wat jaartjes plezier van gehad heb. Twee versnellingen en de max snelheid lag zeker op 45 km/uur. Helmen hadden we niet, dat was toen nog niet verplicht dus had je die niet!

Ik kan me verder niet veel details herinneren van de avond, behalve dat het heel romantisch was en we lekker gegeten hebben. Ik heb geen foto's van die avond, de onderstaande foto is 4 weken later genomen op Aukje's (21e) verjaardag.

In ieder geval is het (voor mij) het begin van iets heel moois geweest!

En dat alles is vandaag 50 jaar geleden! Ben ik al zo oud?