Maandag 23 maart

  Vier bloemenmeisjes en een bloemenmannetje

Vandaag staat het laatste officiele gedeelte van ons bezoek aan Pokhara op het programma, een bezoek aan Asal Chimnnekee Nepal (letterlijk: Goede Buur Nepal). We mogen aanschuiven bij een alfabetiseringsklas met ca. 20 vrouwen (hier leren ze dus lezen en schrijven). We maken een geweldig uurtje mee, dat afgesloten wordt met thee, biscuitjes en heel veel bloemen (zie foto). Een voor een kamen alle vrouwen ons een boeketje bloemen geven, we waren er verlegen mee. Hieronder een foto van de hele groep:

Dit is een van de activiteiten van ACN, een gezamenlijk iniatitief van 30 kerken in Pokhara. Vrouwen die om wat voor reden dan ook nooit hebben leren lezen of schrijven, krijgen hier de gelegenheid om gratis dit als nog te leren.

In de middag brengen we nog een bezoek aan een andere tak van werk van ACN: voorlichting aan en hulp aan vrouwelijke drugs en alcoholverslaafden. Indrukwekkend wat zij met weinig middelen voor elkaar krijgen. Voor ons een heftige afsluiting van ons bezoek aan Pokhara, inclusief een bord momo's.

We werden uitbundig uitgezwaaid