Vrijdag 4 oktober 2013

Vrijdag 4 oktober 2013

 

Het is al weer bijna een jaar geleden dat we in Nepal waren en normaal gesproken zou het volgende bezoek aanstaande moeten zijn. Dat is niet het geval, we hebben onze reis moeten uitstellen tot februari 2014. Onze vrienden vertrekken wel over 2 weken en van hen zullen we ook rechtstreeks het laatste nieuws horen (hun weblog).

Er is veel gebeurd de afgelopen maanden. De door de Maoisten geleidde regering is vervanging door een regering die als belangrijkste taak heeft: het uitschrijven van nieuwe algemene verkiezingen. Dat gaat dan ook gebeuren, 19 november a.s. mogen de Nepalezen weer naar de stembus.

In de aanloop naar de verkiezingen zijn er weer de nodige (meestal verbale) schermutselingen. Veel kleine partijen verzetten zich tegen de gang van zaken en ook een deel van de Maoistische partij, een groep die zich inmiddels afgescheiden heeft, verzet zich hiertegen. Om die reden zijn stakingen (weer) aan de orde van de dag.

Representatives from various political parties submit a closed list of the candidates for the proportional representation in second CA election at the Election Commission's Office in Kathmandu, Friday.nepalnews.com/rh . 
 
Hier leveren de partijen hun kandidatenlijsten in. (bron Nepalnews.com)

De komende tijd zal dat waarschijnlijk wat luwen, aangezien de natte periode voorbij is, de rijstoogst binnengehaald moet worden en de belangrijkste hindoe-feesten er aan komen.
Bid s.v.p. voor rust en vrede in het land in aanloop naar de verkiezingen.