Zondag 25 november 2007

Een terugblik.

In grote lijnen heeft de reis aan de verwachtingen voldaan. Om te beginnen hadden we voor Qatar Airlines gekozen, vanwege de duur van de reis, de prijs en natuurlijk ook de beschikbaarheid. In het algemeen was het reizen met Qatar probleemloos en verliepen de overstappen ook goed. Toch is er reden om voor de volgende keer nog eens te kijken naar een ander alternatief, bijvoorbeeld via New Delhi.

Doel van de reis was ook om i.v.m. de activiteiten van de stichting Hope for Nepal een aantal contacten te leggen met Christelijke organisaties in Nepal, op één na is dat ook inderdaad gelukt.

Daarnaast heb ik ook deze keer een aantal spreekbeurten en bijbelstudies mogen verzorgen, die gezien de reacties aan hun doel beantwoord hebben.

Het was ook goed voor Prem en Prabha dat we er waren, want hun huisvestingssituatie is op dit moment van dien aard, dat er echt iets moet gebeuren. We hebben dan ook besloten om een actie voor hen te gaan houden, om geld voor hun huisje bij elkaar te krijgen. Als u/jij daar aan mee zou willen doen, dan kan dat in de vorm van een gift (eventueel via Hope for Nepal) of een renteloze lening. Totaal is slechts ongeveer € 4800 nodig om een huisje te kunnen bouwen. Na jaren noodgedwongen van de ene ruimte naar de andere hebben moeten verhuizen, zou het fijn zijn als ze een eigen thuis zouden krijgen. Er zijn inmiddels al een paar giften binnen, wilt u ook hier aan meedoen? Binnenkort zullen we ook nog mensen rechtstreeks hiervoor benaderen.

Dwars door de hele reis heen hebben we ook heel nadrukkelijk Gods bescherming en leiding mogen ervaren. Ondanks de probleempjes die er geweest zijn, waren er ook steeds weer oplossingen. We voelen ons rijk gezegend dat we dit mogen doen!

We hebben wel een beetje getobd met vermoeidheid en onze gezondheid, vooral de eerste week heeft dat toch wel een zware wissel getrokken op onze aanwezigheid in Nepal. Maar een aantal lange nachten en ook veel rust overdag hebben gezorgd dat het daarna veel beter ging.

De kerk groeit nog steeds hard in Nepal. Laten we blijven bidden, dat al deze christenen ook een goed getuigenis zullen blijven uitdragen naar de mensen om hen heen en dat er daardoor ook in toenemende mate een heilzame werking mag blijven uitgaan van de christenen en van het evangelie in dit land.

De situatie in Nepal (politiek) is nog steeds zeer fragiel. De maoïsten, die bij de komende verkiezingen wel eens veel minder stemmen zouden kunnen krijgen dan ze hopen, roeren zich nog op allerlei manieren. Vaak is dat optreden ook erg intimiderend, zo werden er tijdens de hindoe festivals op diverse plaatsen in de steden bijeenkomsten gehouden om hun eigen ideeën te promoten. Belangrijke kruispunten werden een paar uur door hen afgezet en grote geluidsinstallaties moesten hun ideeën kracht bijzetten, zonder dat de politie ingreep. Bij soortgelijke acties van andere politieke partijen werden ze vaak verstoord door jongeren van de maoïsten (Young Communist Leaque). Een nieuwe datum voor de verkiezingen is nog steeds niet vastgesteld.

Alles bij elkaar kunnen we terugzien op een geslaagde reis. Voor meer info zie ook www.h4n.nl.