Zaterdag 17 november

 

Vrijdagavond had ik een ontmoeting met de jeugd van Naya Gaun Church. Het begon echt in Nepalese stijl: Het zou om 17.30 beginnen, dus was ik er 5 min. voor het begin. Op 3 man na was er nog niemand, ik heb ze gedag gezegd en ben gaan zitten in afwachting van wat komen zou. Langzaam maar zeker druppelden er meer jongelui binnen, uiteindelijk begonnen we om ongeveer 17.45. Tijdens het zingen groeide de groep aan tot ca. 50 jongens en meisjes. Om ongeveer 18.10 kreeg ik het woord met een (korte) studie over discipelschap. De respons was erg goed en daardoor liep de studie uit naar 50 min. (in plaats van 30). Het was fijn om met deze jonge mensen over de praktische kanten van het geloof te kunnen praten.

Zaterdagochtend stond een spreekbeurt in Patichaur op het programma. Patichaur is een dorpje in de bergen op ongeveer 45 km. van Pokhara, normaal gesproken ongeveer een uur rijden, maar doordat Tilak (die op zijn eigen motor meeging) zo langzaam reed, deden we er 20 min. langer over.

Wat gebouw betreft kan het kerkje nauwelijks een kerk genoemd worden, ze waren een tijdje geleden weer noodgedwongen verhuisd naar een andere locatie, 2 heel primitieve kamers van ongeveer 3 bij 2.5 meter op het dak van een huis. Toen we aankwamen zat alles al vol en zaten er al aan paar mensen buiten. Ik ben maar voor de ingang gaan zitten.
Het waren globaal nog dezelfde mensen en de meesten herkenden me nog van ca. 6 jaar geleden, toen ik er voor het laatst geweest was. Het weerzien was heel hartelijk. De gemeente bestaat uit ca. 25 personen, variërend in leeftijd van 1 tot 80 jaar. Vooral de oudst aanwezige maakte een diepe indruk op me door zijn blijde uitstraling (ziefoto), met stralende ogen van een stralende christen!

Intussen is men begonnen met plannen om zelf een gebouwtje te kunnen bouwen. Ze hebben al een stukje land op het oog (kosten ca. 2200 Euro) en een gebouw waar de samenkomsten kunnen worden gehouden en waar ook de voorganger kan wonen kost ongeveer nog eens eenzelfde bedrag. Ik hoop dat er voor deze (financ. niet draagkrachtige) broeders en zusters snel een oplossing komt.

De rit heen en terug op de motor duurde ongeveer 2x 1u en 20min. Een heel mooie tocht, wel over soms slechte stukken weg. Ik heb genoten van het zijn in Patichaur, maar ook de rit.