Zaterdag 10 november

De dag begon mooi en eindigde mooi. Vanmorgen waren eindelijk de bergen helder te zien (zoals het hoort om deze tijd). Een mooi begin dus. Vandaag was ook de dag van Kaireni. Om ongeveer 08.50 ben ik op de motor vertrokken en na een rustig en mooie rit kwam ik om 09.30 bij het kerkje aan. Er waren nog niet veel mensen, zodat ik op mijn gemak het mooie nieuwe kerkgebouw kon bekijken. Creatieve mensen uit de gemeente hadden er echt iets moois van gemaakt met muur- en plafondschilderingen.

De dienst begon om 10.00 uur, nou ja, 10.10, want om 10.00 waren er nog niet zo veel mensen. De zangleider stond achter een kansel, die zo hoog was, dat zijn kruin er net boven uit stak. Bovendien hadden ze er nog een grote vaas bloemen opgezet, zodat hij meestentijds helemaal aan het zicht onttrokken was. Toen ik aan de beurt was om te spreken, ben ik er maar naast gaan staan, zo kon ik hen allemaal zien en zij mij...

In Kaireni is tijd maar een relatief begrip, dat merkten we al aan het begin. Maar ook in het verdere verloop van de dienst kwam dat tot uiting. Het was bijna half twaalf voor ik aan mijn preek kon beginnen... Maar er zal ook nooit tegen je gezegd worden: "Het is al zo laat, houd het een beetje kort s.v.p." Integendeel!
De preek is heel goed overgekomen en Tilak (de voorganger) en Jutta Weber waren er erg blij mee.

Rijst dorsen op de ' highway'

Op de terugreis passeerde ik tot 5 keer toe punten waar jongeren stonden te collecteren voor hun feesten. Dat gaat heel eenvoudig, je gaat met een groep jongeren midden op de 'snelweg' staan en houdt alle verkeer aan om om een donatie te vragen. Ze lieten mij ongemoeid tot de laatste 'barricade'. Daar werd ik tot stoppen gedwongen, waarop ik zei: "Sorry, ma bidesi ho" (ik ben een vreemdeling), waarop ze schaterend van de pret herhaalden wat ik gezegd had en me vervolgens doorlieten! Zo kwam ik na 45 minuten ongeschonden in Pokhara aan.

's Avonds had ik nog een etentje met het bestuur van LEAD Nepal. We hebben samen (met Grishma, Raju en Pradip) een heerlijke ontspannen tijd gehad en ik heb hen een mooie donatie namens H4N en namens onze thuisgemeente mogen overhandigen. Zo beëindigden we een mooie en vruchtbare dag; (met de gezondheid gaat het trouwens veel beter).

Vandaag was ook onze kleinzoon Marc de Jong jarig. Gefeliciteerd Marc en tot over een paar weken!