Woensdag 7 november

We zijn zojuist terug van ons ontbijt (10.30) en hebben een heerlijk gegrild broodje tomaat/kaas gegeten. Het brood heeft hier vaak een heel afwijkende smaak, maar deze smaakte echt lekker. Dat was een paar dagen geleden niet met de pizza die ik besteld heb, helaas...

De afgelopen dagen zijn voor mij minder prettige dagen geweest omdat ik nog steeds niet helemaal in orde was.  Gelukkig gaat het nu beter, waarschijnlijk is dat alles toch ook het gevolg van oververmoeidheid.
Gisteren zijn we bij Rene en Martha (en Lina en Tul natuurlijk, want het is hun huis) wezen kijken. Ze wonen echt op een heel bijzonder plekje, vlak bij het einde van een plat gedeelte met een prachtig uitzicht naar de Baglung Highway, waar ze een mooi huisje hebben kunnen bouwen. Het is op de motor ongeveer 15 min. rijden, helemaal aan de andere kant van Pokhara.

Op het lager gelegen gedeelte was men druk bezig met de voorbereiding van de crematie van een overledene. De persoon stond kennelijk hoog in aanzien, want er waren veel gasten. En toen de baar voorbij kwam, zagen we dat die volgeplakt zat met Nepalese geldbriefjes. Het was een indrukwekkende stoet toen die eindelijk in beweging kwam.

Verder zijn we gisteren bij Prabha thuis geweest om de kinderen te ontmoeten. We hadden Pawan nog niet gezien. Eerdaags zullen we ook een gesprek met hen hebben over de bouw van hun huisje, om te zien of we hen op de een of andere manier kunnen helpen om de bouw te bespoedigen.

Gisteravond was ik bij de eerste housefellowship groep. Normaal gesproken verwachten ze een preek van ongeveer een half uur, maar ik heb het deze keer anders gedaan, ik heb een korte bijbelstudie gehouden over het begrip vergeven. De groep deed erg goed mee en hadden het ook een fijne bijeenkomst gevonden. Toen ik dacht dat het bijna afgelopen was, duurde het nog een half uur. Het is namelijk de gewoonte om eerst nog voorbede te doen. Een van de aanwezige vrouwen had wel iets, maar ze was nogal lang van stof, het kostte haar 8 min. om het hele verhaal te vertellen. Daarnaast bidden Nepalezen vaak lang en uitbundig, ook gisteravond was dat het geval, zodoende dat het toch nog wat later werd dan verwacht. Maar het was alles bij elkaar een fijne avond.

Het is lekker weer buiten, maar toch is het een beetje van slag. Eergisteren hebben we 's middags en 's avonds aardig wat regen gehad en ook nu is het niet helemaal helder. Maar we genieten volop, ook al hebben we de bergen nog nauwelijks gezien!