Donderdag 19 maart 2009

We zitten al weer in de laatste week van ons verblijf hier. Het gaat allemaal te snel voorbij, net als de jongelui op de motoren die veel te snel gaan. De tijd staat ook hier niet stil.

Vandaag zijn de verkiezingen voor de studentenraden op de universiteiten en hogescholen. De afgelopen weken is er al het nodige tumult geweest, vooral veroorzaakt door het doorgaande intimiderende gedrag van de jongeren afdeling van de Maoisten. Er is kennelijk niemand die ze echt durft aan te pakken, of misschien is dat ook wel geplande strategie. Vrijheid en vrede zijn nog verre van gewaarborgd in Nepal en de toekomst blijft politiek gezien erg onzeker en zou zo maar weer kunnen omslaan in een burgeroorlog. Vanwege deze verkiezingen is er in Chitwan (waar de groep op dit moment verblijft) een staking uitgeroepen, maar gelukkig hebben zij daar zeer waarschijnlijk geen last van. Morgen (als de groep terug komt) is de staking weer voorbij. Ik ben benieuwd hoe ze het gehad hebben.

Meisje met kleine broertje

Het is vandaag weer een stralende dag. Ik ben net lekker op de motor weggeweest, in korte broek en overhemd en op mijn sandalen. Heerlijk om hier zo weer rond te rijden.
Vanmorgen moest ik voor een afspraak in Simpani zijn (een buurt in het noorden van Pokhara). Ik ben daar via Bagar naar toe gereden, bij Bagar is de belangrijkste studentencampus van Pokhara. Het was daar een drukte van belang, overal pratende studenten en ook de Nepalese ME was overal nadrukkelijk aanwezig. Ik hoop dat alles verder rustig verloopt.

Achter ons guesthouse loopt een hondje rond, die een ver familielid is van Boomer en Bart. Z'n gedrag is net zo. Laatst zaten een paar mensen op de grond een spelletje te doen en de hond zat er bij en keek van de een naar de ander, alsof hij alles van het spel begreep.

'Mijn' kapper 2 huizen verder

Gisteren hebben we zowaar wat regen gehad, er zat een stevige dnderbui in de buurt. Het heeft hier ongeveer een half jaar niet geregend. Helaas trok de bui niet helemaal over deze buurt en was de hoeveelheid water die naar beneden kwam voor Nepalese begrippen maar klein. Het was daarna wel een beetje minder stoffig. Als de zon niet zo fel schijnt, komt dat niet zozeer door bewolking, maar veel meer door het vele stof in de lucht, stof dat vanuit de droge gebieden in India hier naar toe waait. De temperatuur is overdag ruim 30 graden, dat wordt straks weer wennen aan de kou!

Zover voor vandaag, morgen hebben we een meeting met LEAD Nepal en overmorgen gaan we naar Kaireni, samen met Tilak. Daarover later meer.