Zaterdag 21 maart

Heel veel kleine dingen kunnen bijzonder zijn hier in Nepal. Neem bijvoorbeeld het spellen van Engelse woorden, de merkwaardigste combinaties kom je tegen. Of moet ik zeggen: de merkwaardigste verschrijvingen.

De kapper hiernaast heeft een bord voor de deur staan (zie de foto, je kan nog zien dat het gewijzigd is). Op dit bord staat wat er allemaal te verkrijgen is bij hem. Al enige jaren stond daar ook een leuke verschrijving op: saving i.p.v. shaving. Wat een kapper in Nepal allemaal niet in zijn mars denkt te hebben... Hij is nog geen christen, maar wellicht dat hij ook eens gaat ontdekken wat het werkelijk betekent om echt 'gesaved' te worden!

Vandaag was de dag om naar Kaireni te gaan, het kerkje een stuk buiten het dorp, waar ze sinds vorig jaar een nieuw gebouw hebben. Het busje komt zo, kreeg ik te horen toen hij niet op de afgesproken tijd arriveerde.
Uiteindelijk kwamen we 10 minuten te laat in Kaireni aan en het verbaasde de groep, dat zich kennelijk niemand hierover ongerust gemaakt had in Kaireni!
Na een fijne dienst, waarin ik vertaald werd door Tilak (de eerste keer voor hem en hij deed het goed!), zijn we nog met Jutta meegeweest naar haar leefgemeenschap. Jutta blijft een bijzonder mens, eens Duitse, nu Nepalese!