Woensdag 5 maart 2014

Woensdag 5 maart 2014

Helder

Het weer blijft hier over het geheel erg lekker, maar maandag was het wel een heel mooie dag. Vanaf de vroege ochtend prachtig helder weer. Zelfs toen ik in de loop van de ochtend een wandelingetje langs het meer maakte was het nog onbewolkt. De foto's hieronder zijn toen genomen. Zelfs de Daulaghiri, een klomp van ruim 8 km hoog en op een afstand van ruim 90 km, was duidelijk te zien.

Haken

Door haar gedeeltelijke immobiliteit is Aukje erg druk met haken. Ze heeft daarin een medestander gevonden in Manju, de echtgenote van onze hotelbaas. Ze genieten er samen van om leuke dingen te maken en Aukje leert van Manju een hoop nieuwe dingen over haken.

 Hier zijn ze op ons balkon samen bezig.

In de tussentijd gebeurt er in de buurt ook van alles, zoals het verfraaien van de voorzijde van deze pizzeria, over de golfplaten wordt een strooien bedekking aangebracht. Deze dakbedekking wordt van oudsher toegepast en lijkt op onze rieten daken. Alleen zijn onze rieten daken heel wat duurzamer, dit is alleen maar een stevig soort hooi.

 Ondertussen vermaakt het zoontje van de eigenaar zich bij de ingang van de Pizzeria. Hij staat met plezier te kijken naar alles wat er op straat gebeurt en voorbijkomt.

Achter ons

Aan de achterzijde van ons Guesthouse is een ander Guesthouse gebouwd, lage huisjes met een heel gezellige tuin ervoor. Het is echt heel leuk aangekleed. Aansluitend staat er dan weer plotseling een Guesthouse van 3 verdiepingen...

In de lucht

In Pokhara wordt heel veel aan parasailing gedaan, dat is big business en per dag springen er velen van Sarangkhot af naar beneden. Het hoogteverschil is ca. 700 meter. Hoogopgetaste busjes en taxi's brengen de de parasailers naar boven. Helaas gebeuren hiermee af en toe ook ernstige ongelukken, maar die worden nadrukkelijk uit het nieuws gehouden.

Een andere manier om het luchtruim te keizen is met z.g. ultralights. Men neme een deltavleugel, hange er een gondeltje met 2 stoeltjes en 3 wielen onder en bevestige er een klein motortje met een propellertje aan en voila. Er kan maar 1 passagier tegelijk mee maar die heeft dan ook een fantastisch uitzicht, maar het schijnt daarboven wel erg koud te zijn!

Vanmiddag kwamen er zelfs 3 tegelijk, keurig in formatie vliegend, over. Een leuk gezicht. Pokhara heeft overigens een eigen vliegveld, waar vliegtuigen tot ongeveer de grootte van een Fokker Friendship kunnen opstijgen en landen. Men is al jaren aan het steggelen over de aanleg van een internationaal vliegveld. De grond ervoor is al gereserveerd en er staat al jaren een prachtig Japans hotel in de buurt van waar het nieuwe vliegveld moet komen.

Studenten

Vanaf zondag geef ik 2 uur per dag les aan een groep studenten. De groep bestaat uit 15 mannen, de meesten nog jong, sommigen wat ouder. Het worden bij elkaar 9 lessen over het huwelijk en relaties en 1 les over rentmeesterschap naar Bijbelse maatstaven.

Het was voor mij een sprong in het diepe. Alhoewel ik wel de nodige ervaring heb met studies geven over een aantal Bijbelse onderwerpen, was dit volkomen nieuw voor mij. Aukje gaat ook elke dag met me mee op de motor.

Trouwens over motorrijden gesproken, toen wij 16 jaar geleden naar Nepal kwamen konden we zonder problemen alleen met een autorijbewijs motorrijden in Nepal. Nu zijn er periodes dat er streng gecontroleerd wordt en ik heb geen internationaal rijbewijs, wel mijn Nederlandse motorrijbewijs... Dus toch maar een internationaal rijbewijs aanschaffen volgende keer.

Terug naar de studenten. Deze jongemannen zijn 3 weken bij elkaar om meer te leren over en van de Bijbel. De meesten komen uit heel afgelegen streken en zijn soms zelfs 11 dagen onderweg (als het meezit) voor ze weer thuis zijn. Het zijn echte eerste generatie Christenen.

Het is bijzonder leuk om dit te doen, ze zijn erg leergierig en erg enthousiast. Ook al kost het de nodige energie, het lijkt soms wel of ik met meer energie terugga dan ik gekomen ben. De studies worden gegeven bij NGC en Sita is samen met de leider van de groep en de studenten erg enthousiast. Morgenochtend sluit ik dit af. Hieronder een paar foto's van de groep.

 

Vandaag hadden we een onverwacht intermezzo tijdens de les. Een van de leerlingen zat een beetje ongedurig te bewegen op zijn plaats (ze zitten op de grond tijdens de les) en ik wist dat hij erg van dansen houdt. Ik vroeg aan hem: Zullen we even stoppen en wat zingen zodat jij kan dansen? Na enig aandringen van zijn medestudenten gebeurde dat ook. Als je hier op klikt kan je 22 seconden daarvan terugzien.

Tot zover deze keer. Vrijdag gaan we definitief naar Bhandipur en zaterdag naar Patichoor.