Maandag 17 maart 2014

Maandag 17 maart 2014 -

einde van deze reis

Zaterdagmiddag hadden we eerst nog een afspraak met Tilak en Ganga. In de 'Nepali Kitchen' hebben gezellig zitten praten en daarna afscheid van hen genomen.

Tilak stopt binnenkort met zijn werk op de Bijbelschool om meer tijd te krijgen voor het trainen en helpen van jonge voorgangers. Dit betekent voor hen ook dat ze naar een ander huis moeten uitzien.

Tilak, Ganga en hun zoontje Pratham die gek is op momo's!

Dit komische pamflet hing op het mededelingenbord van het hotel. Wat voor jou Maarten?

's Avonds hebben we samen om Aukje's verjaardag meer luister bij te zetten lekker gegeten in een Thais restaurant. Het was gezellig, feestelijk en lekker.

Na het eten werd het tijd om (te proberen) on-line in te checken voor onze vlucht de volgende dag. Het is bijna een wonder dat dit gelukt is, want de internetverbinding was de laatste paar dagen abominabel. Na ruim een uur had ik de boarding passes klaar, de volgende ochtend zijn ze uitgeprint.

De ochtend er op zouden we nog een ontmoeting hebben met een neef van Aukje, die voor zijn werk in Kathmandu is, helaas zegde hij af in verband met het Holy festival. Bij dit Hindufeest gooit men naar elkaar met zakjes met kleurstof, vermengt met water. Ook buitenlandse toeristen doen hier soms graag aan mee (zie foto).

 Bijna van top tot teen onder de kleurstof.

De rest van de dag, tot ons vertrek naar het vliegveld, hebben we ons rustig gehouden, zodat we lekker uitgerust op weg gingen. Om half vijf (4 uur voor vertrek) waren we al ter plaatse. De drukte viel erg mee. het was ook deze vertrekdag weer mooi weer, tot een uur of vier, toen de smog zich steeds verder uitbreidde over de stad.

 Dit had tot gevolg dat om 5 uur de zon er vanaf het vliegveld zo uitzag:

De reis is verder voorspoedig verlopen en we zijn God dankbaar dat we weer veilig terug zijn in Nederland. We voelen ons rijk gezegend door alles wat we meegemaakt hebben en hebben mogen doen!

De overstap in Abu Dhabi duurde 2 uur en keurig op tijd landden we vanochtend om 6 uur op Schiphol. Marja stond ons al op te wachten om ons naar huis te brengen (bedankt Marja!)

Maar eerst was er nog een kleine verrassing, een nicht van Aukje en haar man en kinderen waren een paar minuten voor ons geland. Zij werken in het buitenland. Het was een leuk en kort weerzien na veel jaren.

Dit is dan de laatste blog van deze reis.