Dinsdag 20 november.

 

Gedroogde visjes op de markt van Maleku

Dit werd de dag van Malekhu. Een dorpje op ongeveer 2/3 van de reis Pokhara-Kathmandu.

De dag was voorspoedig begonnen, ook al liep de wekker niet op tijd af. We hadden onze bagage de avond er voor al ingepakt. Aukje ging met een taxi vooruit om de besproken plaatsen veilig te stellen. De besproken plaatsen zijn ook bij veel Nepalezen favoriet.

Rene en Martha en Prem en Prabha waren er ook om ons uit te zwaaien. We vertrokken redelijk op tijd. Maar na onze eerste stop, stopte de chauffeur zoals wel vaker even bij de groentemarkt in Malekhu, een voor mij bekende plaats, omdat ik daar op de motor ook altijd even stopte voor een glas thee, een hard gekookt ei en een praatje. Dat doet de chauffeur om een paar kilo golberra (tomaten) voor zijn vrouw te kopen.

Een paar passagiers dachten dat het de volgende stop was en vlogen naar buiten, gevolgd door het grootste deel van de passagiers. Na een paar minuten waren de chauffeur en zijn bijrijder terug om door te rijden, alleen was de bus bijna leeg...

Na enig getoeter en geroep was het grootste deel redelijk snel terug, op 4 vrouwen na, drie Koreaanse en een westerse. De verbaasde en niet begrijpende Koreaanse vrouwen waren na een kwartier boven water. Maar hoe de chauffeur ook toeterde en hoe de bijrijder ook zocht, de ander was niet te vinden. Uiteindelijk besloot de chauffeur (na een half uur) maar door te rijden. De volgende (officiele) stop was tien minuten verder. Tien minuten nadat we daar aangekomen waren, verscheen de vermiste, met de locale bus had ze ons weer ingehaald.

Inmiddels is het woensdagmorgen, over een paar uur vertrekken we naar het vliegveld en om 1600 lokale tijd vertrekken we naar Doha.